Kikärtor är smart. Oftast kompletterar jag receptet med lite grönsaks- eller kycklingfond också för att få en riktigt mustig soppbas till de nötiga kikärtorna
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten
Det var det lilla häftet som fick mig att komma över min bönskräck och som gav mig den fantastiskt gåvan, rostade kikärtor och dessutom lärde den mig att göra min första caesardressing
Kikärtor kan man göra många fina godsaker med, förra veckan tipsade vi om goda falafel med brysselkålssallad och idag fortsätter vi på inslaget kikärtsspår och bjuder på kikärtssoppa
Hej. Receptet är taget från den här bloggen och blev en liten vardagssuccé. Du behöver3 burkar kikärter1 kruka basilika1 guk lök, finhackadolivoljavitlöksklyftor1 burk krossade tomater(3-4 tomater, i tärningar)2-4 msk tomatpuré1 msk socker + 1 msk saltsaft av ½ citronvattensalt + pepparGör så härFräs löken i en stor kastrull, strö över spiskummin och hackad basilikaTillsätt pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och tomat-tärningarna, samt socker och salt
1 burk (400 gram) kikärtor. Tillsätt även timjan och kikärtor och låt koka i 10 minuter. En finfin och slät variant på den originella torsdagsärtsoppan