Kikärtsplättar recept

Kikärtsplättar

Kikärtsplättar

Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt äggen och rör om. Vispa sist i mjölk och smör. Grädda i plättpanna några minuter på varje sida

Vegetarisk måndag: Kikärtsplättar

Kikärtsplättar ( 4 port ). På måndagar brukar det ofta passa bra med något snabblagat och då funkar vegetarisk mat bra för mig

Majs- och kikärtsplättar med sesamfrön

Skölj kikärterna, låt dem och majsen rinna av var för sig. Blanda mjölk och fiberhusk. Låt detta svälla i någon minut och blanda sedan i salt och ägg till en jämn smet
Speed of lightning- kikärtsplättar

Speed of lightning- kikärtsplättar

Jag kallar dem speed of lightning- kikärtsplättar, för man skulle kunna tro att det måste ta mer än en halvtimme (eller timme beroende på din köksvana) att ställa sig och göra kikärtsplättar
Potatis- och kikärtsplättar

Potatis- och kikärtsplättar

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt och gott. Lite matigare än vanliga plättar, känns som en bra variant
Pannkakans dag!

Pannkakans dag!

Kikärtsplättar med mango chutney (receptet kommer från Vardagsmaten. Idag är det pannkakans dag. Kanske lite bortglömd mellan alla semlor
I mitt skafferi // part I

I mitt skafferi // part I

a mina kikärtsbiffar eller kikärtsplättar. Idag tänkte jag göra ett inlägg jag tänkt på att göra väldigt länge, nämligen en liten inblick av vad jag har i mitt skafferi
Farinata som i Cinque terre

Farinata som i Cinque terre

En god lokal specialitet är farinata, en slags kikärtsplättar som pizzeriorna brukar göra i stora formar
Kikärtsplättar

Kikärtsplättar

Hittade i maj numret av Föräldrar & barn - tidningen ett nytt intressant recept på plättar med kikärter

Kikärtsplättar med fetaostkräm

Kikärtsplättar med fetaostkräm. 4 portioner. Ingredienser. Plättar. 1 förp kokta kikärta (à 380 g). 300 g majskorn

Grönsakscurry med kikärtsplättar

Börja med kikärtsplättarna. Servera curryn med de varma kikärtsplättarna. Ingredienser (4 port. ). 200 g morötter

Kikärtsplättar med myntasallad

Mixa avrunna kikärter med salt, anis, peppar och äggula (kan uteslutas, men smeten blir skörare i stekpannan)

Kikärtsplättar med fyllda tomater

Ansa och skiva svampen, fräs i kastrull i lite av smöret, salta och peppra. Ta upp. Skiva löken och låt den smälta i resten av smöret på medelvärme 5 minuter, smaksätt, häll i svampen och rör i mjölet