Blanda ner lökblandningen i kikärtsmassan tillsammans med ½ tsk mald koriander, ½ tsk mald spiskummin, en gnutta sambal oelek, svartpeppar och en nypa salt
Det hade ju gått direkt efter att jag hade mixat endast kikärterna för då var det en fast massa men inte sen när jag blandat i purjolök, persilja, ägg, sambal oelek, mjölk och kryddor
två vitlöksklyftor, ett par msk citronjuice, ett par msk ströbröd, lite no-eggpulver (blanda ut med vatten innan om du vill, annars går det bra att hälla direkt i smeten också), salt, peppar, lite olja och sambal olek efter smaklökarnas kaxighet
Och här kommer min variant på kikärtsbiffar. Kikärtsbiffar. Kikärtsbiffar. 1 tsk sambal oelek. Bra recept ska delas, men på vägen sker ofta lite förändringar
Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. 1 tsk sambal oelek. Mixa lökfräset med kikärter, sambal och 1 tsk salt. 1 tsk sambal oelek
Eftersom vi har en liten grabb här hemma som inte gillar stark mat så fegar jag lite med chilin, men för dig som gillar stark mat går det bra att öka mängden sambal oelek eller byta ut det emot en färsk chili som du fräser tillsammans med kryddorna