Mixa kikärterna till ett mos och blanda med lök, morot, maizena, ägg, salt och peppar. Rör ihop crème fraiche, basilika och pressad vitlök, och servera till biffarna tillsammans med klyftpotatis
Härom veckan provade vi på att göra egna kikärtsbiffar och det var inte sista gången vi gjorde det. Turkisk yoghurt, liba/tortillabröd), sallad, fetaost,tomat, gurka, rödlök,paprika
480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
Koka med fördel en stor mängd så finns det alltid tillgängligt i kylskåpet. När kikärtorna svalnat mixade jag dem med en mixerstav och blandade i kryddor, lök, vitlök och quinoa