Blanda ner lökblandningen i kikärtsmassan tillsammans med ½ tsk mald koriander, ½ tsk mald spiskummin, en gnutta sambal oelek, svartpeppar och en nypa salt
480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från