Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Ena dagen käkade vi biffarna med rosa sås (se här), kokt broccoli och ugnsstekt potatis
Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda. Jag använde Santa Marias ”Indian Mango Curry”, vilket gav en fin smak till biffarna
Koka med fördel en stor mängd så finns det alltid tillgängligt i kylskåpet. När kikärtorna svalnat mixade jag dem med en mixerstav och blandade i kryddor, lök, vitlök och quinoa
-Smaksätt med vitlök, curry, citronpeppar, vitpeppar och salt. ) Till middag idag lagade jag kikärtsbiffarmed råris och zucchini tzatziki, recept på biffarna hittar du under bilden
Om du inte vet hur du vill ha din joghurtsås kan du blanda joghurt (funkar fint med cremé fraiche likaväl) med en stor matsked chutney, salt, lite chili, en skvätt citron och curry
Rör i morötter, pressad vitlök, salladslök, maizena, ägg, curry, salt och peppar. Kikärtsbiffarmed risonisallad och jordnötter, hör ni hur otroligt lyxigt och smaskigt det låter
Kikärtsbiffarmedcurrysmak. Kombinationen av de här två rätterna som vi åt tillsammans påminde mig om min barndoms klassiska ”kyckling och ris medcurrysås” som åts ofta och regelbundet hemma hos oss när jag var liten
Blanda ner lök, vitlök, curry, maizena och salt. Kikärtsbiffar 4 personer1tsk salt2msk maizena2msk olja2st vitlöksklyftor1 msk curry1 stor röd lök800g kikärtor i burk. Detta blev jättegott och gissa vem som också blev sugen Kikärtsbiffar 4 personer