En skvätt flytande honung. Jag har aldrig tidigare lagat kikärtsbiffar, eller något med kikärtor över huvudtaget, men jag älskar hummus och jag älskar falafel även om jag äter det extremt sällan så det kunde ju liksom inte bli fel tänkte jag och slängde ner en burk av Zetas kokta kikärtor i varukorgen på Ica under gårdagen
En yoghurtsås till med grekisk yoghurt, vitklök, spiskummin, honung och citronsaft. "Meatless monday" och därför bjuder jag er idag på kikärtsbiffar som jag gjorde förra veckan
Och här kommer min variant på kikärtsbiffar. Kikärtsbiffar. Kikärtsbiffar. 2 msk flytande honung. Bra recept ska delas, men på vägen sker ofta lite förändringar
Vispa ihop finhackad röd chili, citronsaft, honung, olja och salt. Kikärtsbiffar med risonisallad och jordnötter, hör ni hur otroligt lyxigt och smaskigt det låter
Ringla flytande honung på toppen. Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
Vill du äta mer vegetarisk rekommenderas palsternacks- och kikärtsbiffar, fetaostpaj med oliver, spenat och soltorkade körsbärstomater eller kanske squash- och ruccolasoppa med chèvre
ex kikärtsbiffar eller ugnsrostade kikärtor med kryddor som snacks. 1 msk honung. 1 msk honung. Hur är det, äter ni vegetariskt någon gång under veckan
Blanda olja, vinäger, basilika och honung och smaka av med salt och svartpeppar. På menyn stod det vegetariskt i form av fördrink med snittar med olivfärskost och till varmrätt kikärtsbiffar, färskpotatissallad och morotstsatsiki och till efterrätt Arlas nya mjukglass med färska jordgubbar
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar