Mixa vitabönor, halva mängden havregryn, kanel, kardemummakärnor (eller malen kardemumma) , dadlar och pumpakärnor till en slät kaksmet i en blender eller stavmixer
Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärtor och Sojabönor. Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna
Så förvänta er lite mer bönor, fullkorn och sallader här framöver. Köp helst bönor med lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA
Stora vitabönor är också goda kalla liksom kikärtor. Eftersom jag hade en hel bytta kvar med kokta kikärtor från en annan dag fick de bli smaksatta och liksom stå för sig själv för omväxlings skull
Ibland blir det kikärtor i stället för bönor, ibland tar jag olika slags buljongpulver i stället för buljongtärningar, någon gång har jag pytsat i en burk skalade tomater
400 g kokta bönor (valfri sort, som tex kidneybönor, vitabönor eller kikärtor). 400 g kokta bönor (valfri sort, som tex kidneybönor, vitabönor eller kikärtor)
Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga. Till bönblandningen använde jag en liten förpackning av Zetas blandade bönor (vitabönor, kidneybönor och kikärtor), ca 0,5 dl majskorn, 1 msk olivolja, 0,5 msk vitvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar
ca 20 st frallor 2 förp kokta vitabönor eller kikärter (à 380 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g) 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning Lägg till i inköpslistan
I den här varianten har jag i olika bönor som är ett bra sätt att på vegetabiliskt protein. Tillsätt tomaterna i pannan tillsammans med de avsköljda bönorna