BasilikaSalt, pepparChiliCitronTomatpuré. Grönsaksbuljong240 g kikärtor. 200 g passerade tomater. Hacka halva löken samt två morötter och fräs i några minuter i en kasturull med lite olivoljaTillsätt 5 dl vatten när det fräst ett tagHäll sedan över kikärtorna och vitlöksklyftornaLåt koka ett bra tag. Hacka medans resten av löken och fräs i en ny kastrull med lite olivoljaTillsätt de passerade tomaterna, 2 dl vatten, basilika, salt, svartpeppar, chili, en halv pressad citron, samt lite tomatpuré och låt koka ett tagTa av kikärtssoppan från plattan och mixa i en mixer till du får en helt slät soppaHäll sedan över blandningen i kastrullen med de passerade tomaterna och låt koka i några minuter. 240 g kikärtor. 3 vitlöksklyftor 200 g passerade tomater
Spola av kikärtorna i kallt vatten. 500 g krossade tomater - en tetra. 1 burk kikärtor, 410 g. Häll på tomatkross, vatten och buljongpulver och låt småkoka under lock ca 10 minuter. Tillsätt svartkål, kikärtor och örtkryddor och fortsätt koka ytterligare ca 10 minuter tills kålen känns lagom mjuk. 3 medelstora potatisar, ca 270 g 500 g krossade tomater - en tetra. 1 burk kikärtor, 410 g 1 tsk oregano
Blanda tomater, gurka och kikärtor med olivolja och vinäger. Salladen gjorde jag på kikärter, tomat och fetaost, som jag blandade med olivolja och balsamvinäger
Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfilé stekt med vita bönor, ugnsbakade tomater med fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
Ha i alla resterande ingredienser utom saltet och svartpepparn (häll av konserverade kikärtor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Kryddiga kikärtor med hirs & stekt zucchini – olivoljefrästa kikärtor i spiskummin, koriander, vitlökspulver, curry och aningens cayennepeppar med färsk tomat och en klick smör serverat till buljongkokt hirs och olivoljestekta skivor av grön zucchini