Ha i smöret och stek en stund till, tills svampen fått fin färg. Jag testade därför att byta ut den traditionella fisken i mitt gamla recept mot kokta kikärtor
Jag tycker de blir alldeles för ”äggiga” och smakar mer svamp än bröd. 3 ägg (eller 4 om de är små)3,5 dl kikärtor1 dl kikärtsmjöl2 msk fiberhusk2 tsk vitvinsvinäger1 tsk havssalt2 tsk bakpulver. 3,5 dl kikärtor
Botten var främst gjord på kikärtor vilket gav en god smak till pajen. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Glutenfri paj med svamp och kalkon. Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Skiva purjolök, svamp och kalkon, stek i lite olivolja tills de får färg
Kikärtsomelette med svamp. Lägg upp på ett fat, fyll pannkakorna med spenat- och svampfyllningen, paprika, toppa med Sour Supreme och persilja och njut
Tillsätt blomkål, kikärtor, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och salt. 1 fp kokta kikärtor, ca 400 g. 1 litet blomkålshuvud, ca 400 g 1 fp kokta kikärtor, ca 400 g 100 g champinjoner
Krossa kikärtorna med en gaffel eller potatisstöt så de blir mosiga och blanda med svampen. Stek svampen i oljan fem minuter, så den får lite färg, rör om under tiden
Mosade kikärtor med smak av spiskummin, chili, tahini och härlig olivolja. Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost
Mosade kikärtor med smak av spiskummin, chili, tahini och härlig olivolja. Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost
Mosade kikärtor med smak av spiskummin, chili, tahini och härlig olivolja. Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost