Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner sojabönorna i grytan straxt innan servering och låt den sjuda ytterligare 3 min. 390 g Kikärtor
6 dl kokta kikärtor eller sojabönor. 6 dl kokta kikärtor eller sojabönor. Här är allt hemgjort, det tar inte speciellt lång tid om man brukar hänga i köket
2 burkar bönor eller kikärtor, jag använde 1 burk kikärtor och 1 burk svarta bönor. 2 burkar bönor eller kikärtor, jag använde 1 burk kikärtor och 1 burk svarta bönor
Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärtor och Sojabönor. Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna
Sojabönorna brukar jag köpa från frysdisken. 250 g sojabönor (jag använde frysta, som var halvt tinade). 400 g kikärtor (kokta). 400 g kikärtor (kokta)
250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor. 250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
1 dl skalade edamemebönor (gröna, färska sojabönor som du hittar i frysdisken i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker). 1 dl skalade edamemebönor (gröna, färska sojabönor som du hittar i frysdisken i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker)
Tidigare åt jag ofta adzukibönor, pintobönor, sojabönor och svarta bönor. Kikärter och belugalinser har jag nästan alltid färdigkokta och portionsförpackade i frysen
Mixa kikärtor, skalade vitlöksklyftor, sojabönor, lök, ägg, koriander, mjöl, salt, bakpulver, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda i en matberedare till en ganska fast smet
Till exempel kikärtor eller sojabönor. Alltså denna måltid. Helt magisk. Min pojkvän brast ut i ett ”det här var det godaste jag ätit” när han satte tänderna i wrapen
övergångsmat. att gå från köttätare till vegeterian. tips och idéer. Idag hoppar vi över veckomatsedeln. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Kikärtor. Då sojabönor har ett högt proteininnehåll naturligt är det föga förvånande att produkter gjorda av sojabönor – exempelvis tofu och tempeh – toppar listan över de mest proteinrika vegetariska alternativen