Ha i tomaterna, vattnet, buljongtärningarna, paprikapulvret, sambalen och riset. Tillsätt kikärtorna (häll av konserverade kikärtor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Mosa kikärtorna och löken med en gaffel eller stavmixer i en bunke. Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås med apelsin och sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
sambal oelek efter egen smak. sambal oelek efter egen smak. 1 burk kikärtor. Efter 10 minuter tillsätter du kycklingen och kikärtorna i grytan, smakar av med limesaft, sambal och salt och låter allt bli varmt. 1 burk kikärtor. Efter 10 minuter tillsätter du kycklingen och kikärtorna i grytan, smakar av med limesaft, sambal och salt och låter allt bli varmt
Låt detta koka upp, ha i kikärtorna, broccolin, blomkålen och en klick tomatpuré. låt koka några minuter och smaka sedan av med salt, vitpeppar och sambal oelek