kanel, spiskummin, saffran och paprika. Den här grytan är inspirerad av det marockanska köket. Den ser kanske inte så mycket ut för världen men den är otroligt smakrik och jättegod
Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem i vatten. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, 2 st kanelstänger och saffran. 5 g Saffran. 760 g Kikärtor
Blanda i spiskummin, koriander och saffran, fräs ihop. 1 kuvert saffran. 1 kuvert saffran. Ljuvlig vegetarisk curry med potatis och kikärter som serveras med halloumi och spenat
2 burkar kikärtor (á 400 g styck). 1/2 g saffran. Hacka även upp den inlagda citronen – stek sedan lök, kikärtorna (häll av allt vatten innan) dadlar, vitlök, inlagd citron och 1-2 msk harissa. 2 burkar kikärtor (á 400 g styck). 1/2 g saffran
Med bandspagetti istället för spagetti och kikärtor istället för röda linser. Sojbönsfettuchini*, vegansk saffran- och apelsingryta, en vintrig sallad med bladspelat, broccoli, sockerärtor, groddar, apelsin och frysta granatäpplekärnor och mer kokoschips
Börja med att blanda salt och saffran och krydda fiskfiléerna. I originalreceptet ska man utgå från torkade kikärtor, blötlägga och koka dem i tomatsåsen i 45 minuter. 1 kuvert, ½ gram, saffran. 1 kuvert, ½ gram, saffran
Saffran är underbart om det ska bli en Tagine som ska användas till Couscous. Men rätten blir vackert rödfärgad som den är, av tomater och paprikapulver, och gul om man tillsätter saffran