Idag gjorde jag den här gryta med rotfrukter och kikärtor till lunch. Mortla sen rosmarinen. Jag erkänner att jag var liiiite skeptiskt mot kikärtor men skam den som inte vågar testa nåt nytt
ev 1 tsk torkade örter så som rosmarin eller timjan. 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna. Tillsätt kikärtorna med ca 5 minuter kvar av tillagningstiden och vänd runt bland grönsakerna och sätt tillbaka i ugnen. ev 1 tsk torkade örter så som rosmarin eller timjan. 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
Mosa ca hälften av kikärtorna med en gaffel. Tillsätt tomaterna och rosmarin, krydda med salt och svartpeppar och sjud ca 10-20 min. Lägg i kikärtorna i såsen i stekpannan och koka ytterligare 5 min. 1 tsk finhackad färsk rosmarin eller ½ tsk torkad. 250 g avrunna konserverade kikärtor (eller hemkokta)
☺ Ugnsrostade rotfrukter med kikärter Röd paprika Morot Palsternacka Kålrot Kokta kikärter Bladpsenat Fetaost Salt Peppar Blandade örtkryddor (timjan, rosmarin, mejram och oregano hade jag) Persilja Börja med att skära alla rotfrukterna/grönsakerna i mindre bitar
Rosta bitar av kålrot, morot och rödbetor tillsammans med olja, salt och rosmarin. färsk rosmarin. Lägg morötter, kålrot och rödbetor i en ugnssäker form, ringla över rapsolja och krydda med flingsalt och rosmarin
några kvistar färsk rosmarin. Dra bladen från rosmarinkvistarna, hacka ev. Tillsätt vitlök, rosmarin, olja, vinäger, socker, salt och peppar till formen och blanda