Häromdagen pratade jag med en väninna och vi sa hur fint det blir när snön ligger vit ute och julkänslan infinner sig, för att inte tala om att det blir ljusare också
Gårdagens lunch blev en blandning av vad jag hade liggandes i kylen, och det visade sig att resultatet blev väldigt gott, så gott så att jag var tvungen att dela med mig av det i bloggen
Börja med att hacka vitlöken och krossa bönorna. Jag åt dom med sallad, pepparmajonnäs och salsa. 2 tetror bönor (ta vad du gillar, jag hade kikärtorochkidneybönor hemma). 2 tetror bönor (ta vad du gillar, jag hade kikärtorochkidneybönor hemma)
Då tycker jag det passar extra bra med en varm och god lasagne. Ett bra exempel är bönor och linser. Jag har därför lagat en lasagne som är fullproppad med just bönor och linser
Supergott och fräscht blev det. Salladen bestod av matkorn, blandade salladssorter, körsbärstomater, oliver, strimlad soltorkad tomat, feta och en majs- och bönbladning
Skala och skiva löken. Stek korv och lök i olja i en gryta. Låt bönorna- och ärterna rinna av. Häll ner bönor, majs, tomer och créme fraiche efter smak i grytan med en buljongtärning och en hackad paprika
Kikärtoroch bönor i bakverk är ingen nyhet för mig. Däremot ska jag på inget sätt ta åt mig äran av recept med pajbotten av kikärtor eller bönor, den är inte alls min egen, utan den har jag snott
När jag dock letade efter lite inspiration i gömmorna på bloggen så insåg jag att jag faktiskt har väldigt få sallads, bön- och överlag ”hälsosammare” recept