Kikärtor med vitlök recept

Kikärtor med vitlök

Kikärtor med vitlök

Står sig länge i kylskåpet och kan varieras med andra bönor (eller varför inte blanda. riven vitlök efter smak
Kikärtor med vitlök och persilja

Kikärtor med vitlök och persilja

Tänkte tipsa om mina favoriter nämligen kikärtormedvitlök och persilja, så gott och nyttigt. Ca 400-500g kokta kikärtor Några matskedar god olivolja Hackad färsk persilja Ca 1 klyfta riven vitlök Salt efter smak Gör så här. )Kram Ca 400-500g kokta kikärtor. Ca 1 klyfta riven vitlök
Kikärtor i falsk jordnötssås

Kikärtor i falsk jordnötssås

Om du använder konserverade kikärtor ska de helst hällas av i durkslag, spolas med kallt och rinna av ordentligt innan de används
Rostade kikärtor med chilipulver

Rostade kikärtor med chilipulver

Tacokrydda, vitlök, svartpeppar. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

Strö över salt och paprikapulver medankikärtorna är varma. Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken
Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

Bred ut på plåt med bakplåtspapper. 4 dl kokade kikärtor. 1 pressad klyfta vitlök. 1 pressad klyfta vitlök
Varma kikärter med spiskummin

Varma kikärter med spiskummin

Fräs kikärter, vitlök och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna. 2 st vitlöksklyftor. Skölj kikärterna och låt dem rinna av
Kikärtor hela veckan lång

Kikärtor hela veckan lång

Som så här, man kokar ett storkok med halva kikärtor (eller hela). Funkar bra som snacks, att strö över sallader, soppa eller om man vill värma med dem i maten så sitter där mycket smak
Kikärts och spenatröra

Kikärts och spenatröra

Fräs medkikärtorna i någn minut. Kikärtor är nyttigt och supergott. Smaka av med citron, persilja, salt och peppar
Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Pressa citronerna över ärtorna och blanda i persiljan, smaka av med salt, peppar och spiskummin. 2 brk kokta kikärtor, avhällda. 2 klyftor vitlök, hackade. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter. 2 brk kokta kikärtor. 2 klyftor vitlök, hackade
Ugnsrostade kikärtor

Ugnsrostade kikärtor

Krydda med ännu lite till krydda när de är klara. Blanda olivolja och pressad vitlök och häll över kikärtorna (inte för mycket olja)
Kikärter i tomatsås

Kikärter i tomatsås

Mixa tillsammans med jalapeño. Skala vitlök och ingefära. Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med olja
Kikärtor med spenat och halloumi

Kikärtor med spenat och halloumi

vitlök. Skölj kikärtorna och ha i pannan, krydda efter smak. Som vanligt stod det ganska mycket bra men det var främst ett recept som kändes värt att riva ut och ta med hem