Korv med bröd till folket. Fluffiga glutenfria korvbröd och krispig kikärtskorv, närmare bestämt. Korvbrödet är glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt samt kan enkelt göras utan nötter
Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig. Även om det kanske än så länge är mer svala sensommarkvällar med korvgrillning som hägrar så längtar jag faktiskt lite till hösten
Bönorna kan bytas ut mot kikärtor. Scans grillkorv med choritzosmak (denniskorv) passar jättebra. Vill man ha extra sting väljer man en kryddigare korv
Fettet från korven började tränga fram efter en liten stund och kikärtorna tillsattes. Korven ingick avtal med kubismen och hamnade i en torr stekpanna på medelvärme
Lägg i korven och fräs så att den börjar släppa ifrån sig fett och smaker. I originalreceptet ska man utgå från torkade kikärtor, blötlägga och koka dem i tomatsåsen i 45 minuter. 4 chorizos, eller annan kryddig korv, i bitar. 4 chorizos, eller annan kryddig korv, i bitar
Stek korven i en stekpanna med smör. Lägg en sked ärtröra på varje brödskiva och lägg på en bit korv. Rör rumsvarmt smör och 1 pressad vitlöksklyfta smidigt och bred på brödskivorna
Nu har den gröna trenden även spridit sig till vår kära vän korven. En ekologisk korv som till hälften består av svenskt ekologiskt kött och till hälften vegetabiliska råvaror som exempelvis mungbönor, kikärter, bovete och korngryn
I salladen blandade vi ner en burk bönmix (kidneybönor, kikärtor, limabönor och vita bönor av märket Bonduelle), vattenmelon, ruccola, gurka, rödlök i tunna skivor och lätt rostade solrosfrön