Saffran, torkad frukt, pistagenötter, kikärtor och en massa goda kryddor. Här använder vi en smet gjord på kikärtsmjöl och havredryck istället för äggstanning
Kikärtsmjöl är ett extra proteinrikt och naturligt glutenfritt mjöl som består av malda kikärtor. Det går bra att ersätta kikärtsmjölet med amaranthmjöl eller quinoamjöl
I över ett år har jag tänkt göra eget kikärtsmjöl. Kikärtsmjöl säljs hos de flesta hälsokostaffärer men då det är enkelt att göra själv så tycker jag inte att det är värt det dyra priset
Kikärtor och bönor i bakverk är ingen nyhet för mig. Jag hade ju turen att t o m vinna pris i en tävling i Buffé för några år sedan med min mjuka kaka/tårta med kikärtor och mandel
Kör kikärtor, persilja, sambal, citronskalet och saften från båda citronerna i mixer. Stek en provburgare, smaka av och korrigera med kryddor och mer kikärtsmjöl om smeten är för lös
Mixa kikärtor, blomkål, och basilika i en mixer eller matberedare till en smet. ○ 1 burk förkokta kikärtor (ca 400 g). ○ 1 deciliter kikärtsmjöl. 1 burk förkokta kikärtor. 1 deciliter kikärtsmjöl
Alltså ingen bs höjning eftersom bönor o kikärtor är resistent stärkelse som går direkt till tarmen utan att brytas ner – och höjer därför inte blodsocker
Det finns även ett glutenfritt mjöl gjort på kikärter – kikärtsmjöl – som fungerar bra som en äggersättare, och i Frankrike använder man mjölet till att göra så kallade ”Socca”, en typ av kikärtspannkakor som påminner om omelett