Kikärtor keso recept

paj gjord på kikärtor - glutenfri

paj gjord på kikärtor - glutenfri

Servera med en sallad och keso. Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Börja med att mixa kikärtor, kokosolja, vatten , mjöl och salt till en smet/deg
Vegetariska fyllda paprikor

Vegetariska fyllda paprikor

Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke. Jag föredrar sallad och dressing i form av keso. 350 g kikärtor
Vegetarisk grönsaksgryta med kesogremolata

Vegetarisk grönsaksgryta med kesogremolata

Kesogremolata. Blanda med keso i en skål. 1 burk kikärtor. 250 g keso, naturell. Mitt försök att föra in vegetariskt på menyn här hemma måste jag säga har gått förvånansvärt bra den senaste tiden
Smörgåstårta, vegetarisk

Smörgåstårta, vegetarisk

Gör kesoröran. Rör keson och peston med gaffel så att grynigheten är kvar. 250 g kikärtor, 1 burk. 2 dl keso, naturell
Vegetarisk gryta med gremolata

Vegetarisk gryta med gremolata

250 g KESO® cottage cheese. 250 g KESO® cottage cheese rivet skal av ½ citron 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja surdegsbröd
Glutenfri Kesopaj

Glutenfri Kesopaj

Syftet var att testa själva pajskalet som är gjord på kikärtor. Rör ihop keso/cottage cheese med ägg och det mesta av den rivna osten (spara lite till topping)
7 olika pajskal

7 olika pajskal

Pajskal med keso – 59 smartpoints med smör, 52 smartpoints med margarin, 44 smartpoints med Bregott mellan (förgräddas gärna). 100 gram smör/ margarin 80 %, Bregott mellan, 100 gram keso (1,5 %), 3 1/4 dl vetemjöl. 100 gram keso
Paprika fylld med orientalisk lammfärs

Paprika fylld med orientalisk lammfärs

Blanda i kikärtor och russin. Fyll dem sedan till bredden med färsblandningen och keso, innan du sätter tillbaka locket
Glutenfria sötpotatiswraps

Glutenfria sötpotatiswraps

Jag fyllde mina med mosade kikärtor blandade med tahini, keso, kål och ärtskott. Jag erkänner. Jag höll först på att ge upp när jag gjorde dessa wraps, för jag hade haft i alldeles för lite mjöl i degen, och mina wraps bara fastnade i bordet när jag kavlade ut dem
Falalfel med sallad

Falalfel med sallad

Sedan blandar man den rivna gurkan i en skål med keso och turkisk yoghurt. - Keso är inte vanligt i tsatsiki men det blir en annan konsestens som är värd att prova på
Kalkon & Broccollipaj

Kalkon & Broccollipaj

D Med kikärtor, andelmjöl och tahini i botten får man inte bara underbar smak utan även en nyttigare bas med långsamma kolhydrater, protein, bra fett och mineraler och med kalkon, broccoli och keso i fyllningen får vi en hälsosammare paj än Findus