Salt/peppar/kanel/paprikapulver. Lägg ut kikärtorna över sötpotatisen och toppa med den rivna osten. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja, och krydda med kanel, paprikapulver, salt och peppar
Indisk curry med kikärter1-2 burkar kikärter4-5 klyvna skalade potatisar2-3 morötter1 burk hela tomater (eller kross)1 liten burk kokosgrädde (även kokosmjölk går)1 hackad lök3-4 vitlöksklyftor1 bit riven ingefära (ca 2 cm)1 msk kanel1 msk kardemumma1 msk gurkmeja2 msk currychili enligt smak1 ½ msk socker1½ msk sojasalt(vatten)(koriander)Ta fram en kastrull och häll i lite olja
Till soppan åt vi rostade kikärtor, allt efter rekommendation och recept i tidningen, och några knäckebröd med ost - något som vi båda förknippar med och måste ha till soppa av alla de slag
2 burkar kikärtor (á 400 g styck). 1/2 tsk kanel. Hacka även upp den inlagda citronen – stek sedan lök, kikärtorna (häll av allt vatten innan) dadlar, vitlök, inlagd citron och 1-2 msk harissa. 2 burkar kikärtor (á 400 g styck). 1/2 tsk kanel
Häll ihop i en större gryta och tillsätt tomater, tomatpuré, kakao, kanel, kokossocker, (chilipulver) och salt och låt puttra ihop under lock på svag värme ungefär en timme eller gärna lite längre
Blanda ner kikärtorna och låt dem fräsa med i ett par minuter. 25 tsk kanel. 3 dl kikärtor. Baka sötpotatisen som vanlig potatis, fast under kortare tid