Kikärterna har bland annat hamnat i en, i mitt tycke, god och värmande gryta som har en härligt mustig smak som får samsas med smakerna från rotfrukter, pepparrot och dill
Dilliga kikärtor. Blanda ner dillen. Dilliga kikärtor. 1 - 2 tsk torkad dill. 1 - 2 tsk torkad dill. Vi hade planer på att åka på en minisemester till Skåne den här helgen, men eftersom vi har haft mycket att göra de senaste veckorna så kände jag att jag var för trött för en såpass lång resa
-) Jag serverade den här rätten till stekt torsk och en citron- och dillmajonäs. Häll över kikärterna. Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill
Dill kan vi tipsa om, spiskummin eller koriander är också gott att ha i. Idag är det dags för oss att lägga till ett nytt recept i vår samling av recept med zucchini, det tjugonde i raden faktiskt, så är det zucchini du är sugen på att tillaga är det där (och här) du ska kika lite extra
Lägg upp i en severingsskål och garnera med tex halva oliver så man ser de röda i oliven (eller med,dill ,gurka och tomater allt efter egen smak och inspiration)
Rökt tofu med hollandaise, gräslök och dill. En riktigt mustig och smarrig stuvning gjord på fänkål, spets eller vitkål och en massa kummin, senap och dill
Smaksätt yoghurten med peppar, vitlök och dill. )½-1 gurka, grovt riven (jag kärnar inte ur den)1 tsk salt2 krm grovmalen svartpeppar2 vitlöksklyftor, pressade½ dl dill (har inte tidigare testat med dill, men det blev jättegott)3 dl matyoghurt2 msk olivoljaStrö saltet över den rivna gurkan och låt stå ca 10 minuter. )1 burk kikärter, 400 g1 dl matyoghurt2 vitlöksklyftor, pressade½ tsk spiskummin½ tsk salt1 krm svartpepparSkölj kikärterna och låt dem rinna av