Kesogrädde recept

Blåbärspannkaka med kesogrädde

Blåbärspannkaka med kesogrädde

Blanda mjöl och kruskakli i en bunke. Tillsätt socker, salt och hälften av mjölken. Vispa till en slät smet
Kesotårta med jordgubbssmak

Kesotårta med jordgubbssmak

Fyll med kesogrädden och bred resten av sylten på den andra bottnen, som läggs överst med syltsidan ner
Keso à la Malta med saftsås

Keso à la Malta med saftsås

Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Låt keson rinna av genom en sil i ca 1 timme. Vispa grädden med va-niljsocker och strösocker
Keso à la Malta med saftsås

Keso à la Malta med saftsås

Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Låt keson rinna av genom en sil, i ca 1 timme. Vispa grädden med vaniljsocker och strösocker
Fröknäckefrukost med kesogrädde

Fröknäckefrukost med kesogrädde

Gott bröd, som jag idag kombinerade med kesogrädde (125 g keso med 1 msk grädde) med hallon. Vaknade alldeles för tidigt idag och kunde inte somna om
Nyttiga minisemlor

Nyttiga minisemlor

Stavmixa sedan ihop keso, kokosblomssocker och vaniljpulver tills du får ”kesogrädde”. Skär av toppen av brödet och gröp ur en liten bit av bullen (som du stoppar i munnen) och lägg sedan i en klick mandelmassa och en klick kesogrädde
Kesotårta

Kesotårta

Fyll med kesogrädden och bred resten av sylten på den andra bottnen, som läggs överst. Ugnstemp. 175C, varmluft 160C
Gluten- och sockerfria semlor

Gluten- och sockerfria semlor

Jag använde även kelda-grädde på mina, men jag rekommenderar att testa Emma’s variant på kesogrädde eller endast ha keso på semlan

Keso à la Malta med saftsås

Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Låt keson rinna av genom en sil, i ca 1 timme. Vispa grädden med vaniljsocker och strösocker

Nötkaka med kesogrädde

Mal nötterna, blanda dem med grahamsmjöl, skorpsmulor och bakpulver. Smält smör och blanda i honung och filmjölk

Blåbärspannkaka med kesogrädde

1.  Blanda mjöl och kruskakli i en bunke. Tillsätt socker, salt och hälften av mjölken. Vispa till en slät smet

Hjortrontårta

Bred kesogrädden på bottnen. Börja med bottnen. Skålla, skala och mal mandeln. Hacka samman mandel, vetemjöl, socker och matfett, gärna i matberedare

Keso à la Malta med saftsås

Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. 1.  Låt keson rinna av genom en sil i ca 1 timme. Vispa grädden med va-niljsocker och strösocker