Kerstin recept

Kerstins krämiga kycklingpaj

Kerstins krämiga kycklingpaj

Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den
Kerstins potatisgratäng

Kerstins potatisgratäng

4-6 personerca 12 medelstora potatisar3 dl grädde1 dl mjölk2 dl riven ost2 förp. bacon1 tsk salt2 krm svartpeppar1 pressad vitlöksklyfta1 dl senapSätt ugnen på 225 grader
Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Ingredienser Portioner. 6 500 g nötfärs (10 % fetthalt) 2 dl crème fraiche 1 portionspåse fransk löksoppa smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kerstins krämiga kycklingpaj

Kerstins krämiga kycklingpaj

Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den
Mormor Kerstins köttfärsgryta

Mormor Kerstins köttfärsgryta

Fräs köttfärsen i en stor tjockbottnad gryta tills den får färg. Smula i tärningen med köttbuljong och späd med ca 2-3 dl vatten
Kerstins marinad

Kerstins marinad

Kerstins marinad. Den här marinaden har vi bara testat på fläskfilé och då blir den helt perfekt. Men den kan säkert fungera på andra typer av kött/kyckling också
Kerstins medelhavsfisk

Kerstins medelhavsfisk

Tina fisken, skär den i mindre bitar och lägg i smord, eldfast form. Krydda fisken och fördela därefter crème fraiche över fisken, strö till sist över den rivna osten

Kerstins äppelsockerkaka

Det här är ett receptet som jag har fått min mamma som jag tog med mig när jag flyttade hemifrån. En klassisk kaka som alltid bakas varje höst när vi hade plockat in alla äpplen när jag bodde kvar hemma
Kerstins midsommarsill

Kerstins midsommarsill

Jättegod och enkel sillrätt som man kan göra om man vill göra egen sill fast köper färdig. ). Ja ni förstår vad jag menar
Kerstins limpor

Kerstins limpor

Blanda alla ingredienser väl. Smörj 3 st långformar. Klicka i degen i formarna. Sätt in i 175 gr varm ugn i 60 minuter 10 dl vetemjöl
Kerstins Björntassar

Kerstins Björntassar

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda en del av mjölet med bakpulver, tillsätt detta
Kerstins fudge

Kerstins fudge

Jag tycker att fudge är godare än både knäck och ischoklad och vi brukar nästan bara ha fudge som julgodis på julen
Kerstins pastasås Provencale

Kerstins pastasås Provencale

Lägg grönsaksblandningen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcker, låt koka i 1 minut. Dra av kastrullen och häll i lite kallt vatten och låt stå i 5 minuter, häll därefter av vattnet
Kerstins korvfröjd

Kerstins korvfröjd

Sätt ugnen på 225 grader. Bottna en ugnsform med riset. Skär korven i skivor och lägg som tegelpannor över riset
Kerstins kycklinggryta

Kerstins kycklinggryta

KERSTINS KYCKLINGGRYTA. Med spets av både vitlök, Roquefort och crème fraîche blir den här kycklingen litet exotisk i smaken
Kerstins bananpaj

Kerstins bananpaj

Fick detta tipset av en kollega på jobbet. Superlätt att göra och grymt gott. Krispig och god yta, påminner mycket om de friterade bananerna som ofta finns på Kina restauranger
Kerstins kalaskassler

Kerstins kalaskassler

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kasslern och skär paprikan i småbitar. Fräs detta några minuter i lite smör tillsammans med curryn