Har du inte en "Kerala Curry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Har du inte en "Kerala Curry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Sätt ugnen på 200°C. Krydda filéerna och stek dem i matfettet 3-5 min på varje sida. Lägg de strimlade grönsakerna i en smord ugnsfast form, lägg filéerna ovanpå
Ibland får jag en maträtt ”på hjärnan” så att säga, och då måste jag laga den. När jag satt och jobbade med nästa veckas matsedel på jobbet mindes jag ett recept som jag sett i den fantastiska kokboken ”Under valnötsträdet” (som enligt mig är lika med äkta matporr)
Sambar är en het, syrlig grönsaksgryta från Kerala i Indien med bland annat tamarind och linser. . Sambar kanske inte säger så mycket om man inte är hemma i det indiska köket
snabbt ska det gå när familjen är hungrig500 gram strimlad kyckling500 gram wookgrönsaker1 burk kokosmjölk1 påse santa marias kerala kryddmixstek kycklingen strö över kryddan och stek ihop kryddan med köttet lägg på grönsakerna och häll på kokosmjölken
Vilket betyder att du behöver äta kaphaminskande mat, exempelvis gröna bönor och broccoli, säger Janesh Vaidya som kommer från Kerala i Indien och som regelbundet håller föreläsningar i Sverige
Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientos de padrón och basmatiris. Hemtentan är inlämnad och damen här spenderar sin första pluggfria kväll på två veckor i soffan
I Kerala använde de lime. LEMON RICE. 27/04/2014 by Emma Haglund 1 kommentar. Innan jag åkte till Indien trodde jag aldrig jag skulle publicera ett inlägg om ris