Kelda vaniljsås recept

Snabb tiramisù

Snabb tiramisù

Kelda. Vispa vaniljsåsen fluffig. 1 dl vaniljsås. Lägg mandelbiskvierna i en skål häll över kaffe och Kahlúa
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Arla® vispgrädde eller Kelda® vaniljsås. Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Bärmousse med citron

Bärmousse med citron

Vispa vaniljsåsen hårt. Rör ner det i vaniljsåsen. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min
Glasstårta non stop

Glasstårta non stop

Vispa vaniljsåsen hårt. Bred ut resten av vaniljsåsen. 5 dl Kelda® vaniljsås. Grovhacka non-stop. Häll 2/3 av smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Krusbärspaj med pistage

Krusbärspaj med pistage

Vispa vaniljsåsen lätt och servera till. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor
Smulpaj i glas

Smulpaj i glas

Vispa vaniljsåsen hårt. Varva vaniljsås, havregryn och äppelmos i 4-6 glas. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Bryn havregrynen i smöret i en stekpanna

Rabarberpaj med smuldeg

2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Vispa vaniljsåsen hårt. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Rör i de rårörda lingonen. Bred ut hälften av lingonsmeten i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter
Kryddoftande smulpaj

Kryddoftande smulpaj

Vispa vaniljsåsen. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Servera med lättvispad vaniljsås. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor
Daimglass med marshmallows

Daimglass med marshmallows

Vispa vaniljsåsen hårt. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Hacka daimen och dela marshmallows i bitar. Rör ner det i såsen
Jordgubbsmousse, lättlagad

Jordgubbsmousse, lättlagad

Vispa vaniljsåsen hårt. Rör ner det i vaniljsåsen. 5 dl keldavaniljsås. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter
Bärtårta

Bärtårta

Vispa vaniljsåsen och rör i kvarg. 1 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl

Min variant på drömtårtan

Jag hade vispad vaniljsås och rörde ner frysta hallon. Fyllning (jag använde 1 burk hallonkesella, 1 litet pkt Keldasvaniljsås, 1 dl frysta hallon, några maränger). 1 litet pkt Keldasvaniljsås,
Vaniljsviss

Vaniljsviss

Vispa vaniljsåsen. Varva vaniljsås, frukt och maränger i 4 portionsskålar eller glas. 2 dl Keldavaniljsås
Smörfyllda kaneläpplen

Smörfyllda kaneläpplen

Vispa vaniljsåsen lätt och servera den kall till de varma äpplena. 2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås. Sätt ugnen på 225°

Barnkalastårta - Bilbana

Vispa vaniljsåsen hårt. Lägg ihop dem med ett lager banan och hälften av vaniljsåsen och ett lager med sylt och resterande vaniljsås