Kebab i pita recept

Kebab i pita!

Kebab i pita!

Egen hemmalagad kebabi egen tappning blev det till kvällsmat igår. Alldeles för senigt och för mycket fett tycker jag
Snabb kebab i pita med paprikasås

Snabb kebab i pita med paprikasås

500 g lammfärs 1 klyfta vitlök, finhackad 1 tsk malen spiskummin 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligtpaprikapulver) 1 tsk malen koriander 2 tsk salt 80 g inlagdgrilladpaprika 0,5 röd chilifrukt 1 klyfta vitlök 0,5 msk vitvinsvinäger 0,33 gurka, skivad 0,5 isbergssallad 0,5 silverlök, hackad 1,5 dl turkisk yoghurt 4 pitabröd matolja, tillstekning
Pita gyros

Pita gyros

Eftersom vi åt kebab på fredag och det fanns så mycket kvar av den varan på lördag så blev det pita gyros
Kebab och gyros, Schysst käk!

Kebab och gyros, Schysst käk!

Serverade ipitabröd med sallad, tomat, fefferoni och hemmagjord kebabsås. Gyros ipita. Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken
Kebab i bosniskt bröd = snabbmat

Kebab i bosniskt bröd = snabbmat

Nästa gång ska jag köpa pizzadeg och göra egna pita, mycket godare tror jag. Köper BARA kebabkött (eller pizzadeg som ni redan vet)
Kebab

Kebab

Serveras med en god Kebabsås, ris, pommes frites eller ipitabröd (som pita gyros. Blanda ihop färsen och kryddorna
Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe

Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe

Stora liba/pita/orientbröd. En stående kommentar jag fått höra i alla tider sedan jag blev vegetarian är ”höhö, slår vad om att du allt klämt en fyllekebab då och då”
Virrpanna

Virrpanna

Forma tillkebab, avlånga fingertjocka rullar. Servera tillsammans med chapatibröd (pita eller tortilla) och ris

Ett grekiskt inslag

Jag värmde det några sekunder imikron och fyllde den med tzatziki, kebab, tomat och lök. Nu var det dags för pita gyros, något som våra vänner inteätit någon annanstans än i Grekland
Kebab

Kebab

Stora liba/pita/orientbröd. Rikligt med kebab. Skala och riv. Bygg kebaben. Koriander eller persilja på toppen Kebab
Kebab (4 portioner)

Kebab (4 portioner)

De serverar också den typen av kebab som oftast serveras här, men de kallar den för libanesiskkebab och pita

Pulled pork ( dragen gris… )

  Tacos, burritos, kebabtillris, bröd, pasta, pita etc etc… Låt fantasin bestämma. Att man dessutom serverar det ikebabbröd med gräddfil, salsasås, sallad och rå lök tycker vi bara gör det ännu bättre
Ćevapčići och sallad mostar

Ćevapčići och sallad mostar

Bland annat fick jag reda på att Ćevap ett slaviskt ord som kommer ifrånkebab och att čići är en diminutivformvilket torde göra att den svenska översättningen av rätten torde vara ”spettisar