Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 20 g rumsvarmt smör
Forma till avlånga bröd och lägg ner i två smörade, rektangulära brödformar. Ta ut bröden, stjälp upp dem ur formarna och pensla ovansidan med smält smör så att brödet får en härligt glansig yta
Denna kavring passar fint nu till jul, kanske med lite ost eller sill på. brödUgnstemperatur 250 grader75 gr smör eller margarin5 dl turkisk yoghurt eller naturell yoghurt50 gr jäst för söta degar2 dl brödsirap2 tsk salt2 tsk fänkål, malen2 tsk anis, malen2 tsk pomeransskal, malen6 dl rågmjöl9 - 10 dl vetemjöl specialaluminiumfolie2 st 1½ l bakformar, avlångaSmält smöret i en kastrull och tillsätt yoghurten. 75 gr smör eller margarin