Smula kavringen i en matberedare. 200 g kavring (6-7 skivor). 300 g kallrökt lax. Smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter
Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Snittar med rökt laxmousse (10 st). 10 skivor kavring eller annat mörkt bröd. 200 g kallrökt lax, urbenad och skinnfri. 10 skivor kavring eller annat mörkt bröd. 200 g kallrökt lax, urbenad och skinnfri
eller varför inte som en liten förätt på en bit kavring eller rostat tunnbröd. lite finrivet citronskal från 1/4-dels citronSalt & pepparSås till rökt kaviar & dillgravad strömming0,75dl Majonnäs2,5dl Turkisk yoghurt5msk rökt kaviar med dill½dl Löjrom, sikrom eller stenbitsrom4msk Dill, finskuren2msk Gräslök, finskuren1msk CitronsaftSalt & vitpepparSåhär kan man göra. 5msk rökt kaviar
långa skivor mörkt bröd (gärna kavring). rökt kalkon. Kalkonfyllning. Tärna kalkonköttet och päronen. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Bred ut ostkrämen på kavringsskivorna, strö över renköttet och persiljan. skivor kavring. Riv osten och blanda med crème fraichen, smaka av med salt och vitpeppar
Skär bort kanterna från kavringen, grovhacka brödet och lägg i mixer. Häll på blandningen på kavringsbotten och låt stå att stelna i kyl i minst åtta timmar