Kavring rågmjöl recept

Kavring

Kavring

Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 9 dl fint rågmjöl
Märtas kavring

Märtas kavring

Den gemensamma nämnaren, för att det ska få kallas kavring, verkar vara att det ska innehålla någon form av rågmjöl och smaka ganska sött
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

3 dl rågmjöl (180 g). 3 dl rågmjöl (180 g). Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Kavring

Kavring

Fint rågmjöl. Fint rågmjöl. Fint rågmjöl. Grädda kavringen i cirka 90 minuter. Dag 1– Anrörning. Mät upp mjöl, kummin och salt i en bunke
Kavring

Kavring

Tillsätt rågmjölet och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Denna kavring passar fint nu till jul, kanske med lite ost eller sill på
Tre Kavring

Tre Kavring

Så jag tog mer vad jag hade hemma i rågmjöl. Kavring är ju en typ av limpa som är mellanmörk i färgen. Lägg kryddor och rågmjöl i en bunke och rör runt
Rosendals Kavring

Rosendals Kavring

Första brödet att baka ur den boken blev kavring. )175 g krossad råg65 g grovt rågmjöl125 g solrosfrön80 g linfrön20 g saltBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur över natten. Dag 2 morgon/förmiddag2 dl ljummet vatten50 g jäst210 g mörk sirap275 g rågmjöl275 g vetemjöl Dag 2. Tillsätt blandningen från dag 1 samt sirap, rågmjöl och vetemjöl. 65 g grovt rågmjöl. 275 g rågmjöl
Kavring

Kavring

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt anrörningen samt surdeg och rågmjöl. Blanda ihop raskdeg, jäst, sirap och rågmjöl
Kavring

Kavring

De ska ju få en kantig form som är typisk för kavring. Dag 17 dl vatten7 dl grovt rågmjöl1 msk salt1 msk hel kumminGör såhär dag 1. Dag 250 g jäst3,5 dl vatten7 dl fint rågmjöl2 dl mörk sirap2 msk soja1 l rågsikt3 dl vetemjölGör såhär dag 2. Blanda ner fördegen från dag 1 tillsammans med rågmjöl. 7 dl grovt rågmjöl. 7 dl fint rågmjöl
Kavring

Kavring

-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin
Grövre kavring med morötter

Grövre kavring med morötter

Mjöla formen med grovt rågmjöl och ställ svalt medan ni gör degen, då fäster mjölet bättre. Som all kavring bör den skivas i tunna skivor
Kavring med frön

Kavring med frön

Strö över lite rågmjöl eller frön. En kavringlimpa med lite mer tuggmotstång fylld med krossad råg, frön och lite russin
Kavring

Kavring

I onsdags hade vi MBT med tema sommar och mitt bidrag var en kavring med fänkålsfrön och kummin. Kavring är ju ett måste på midsommarlunchen hos oss och det här året är inget undantag
Hembakad kavring

Hembakad kavring

Tillsätt sirap och rågmjöl. Blanda ner rågmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg
Ljus kavring

Ljus kavring

Bakade även kavring idag, ett recept från Bergströms baksida. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl. Dag 1 blandar durågmjöl, salt och brödkummin med vatten och rör om ordentligt. Blanda jästblandningen med rågmjöl och degen från dag 1. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl
Kavring med honung

Kavring med honung

Mitt första matminne är kavring med honung. Kavring är ett riktigt gott bröd, som kan användas till annat än att bre honung på