Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 9 dl fint rågmjöl
3 dl rågmjöl (180 g). 3 dl rågmjöl (180 g). Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Så jag tog mer vad jag hade hemma i rågmjöl. Kavring är ju en typ av limpa som är mellanmörk i färgen. Lägg kryddor och rågmjöl i en bunke och rör runt
Första brödet att baka ur den boken blev kavring. )175 g krossad råg65 g grovt rågmjöl125 g solrosfrön80 g linfrön20 g saltBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur över natten. Dag 2 morgon/förmiddag2 dl ljummet vatten50 g jäst210 g mörk sirap275 g rågmjöl275 g vetemjöl Dag 2. Tillsätt blandningen från dag 1 samt sirap, rågmjöl och vetemjöl. 65 g grovt rågmjöl. 275 g rågmjöl
De ska ju få en kantig form som är typisk för kavring. Dag 17 dl vatten7 dl grovt rågmjöl1 msk salt1 msk hel kumminGör såhär dag 1. Dag 250 g jäst3,5 dl vatten7 dl fint rågmjöl2 dl mörk sirap2 msk soja1 l rågsikt3 dl vetemjölGör såhär dag 2. Blanda ner fördegen från dag 1 tillsammans med rågmjöl. 7 dl grovt rågmjöl. 7 dl fint rågmjöl
-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin
I onsdags hade vi MBT med tema sommar och mitt bidrag var en kavring med fänkålsfrön och kummin. Kavring är ju ett måste på midsommarlunchen hos oss och det här året är inget undantag
Bakade även kavring idag, ett recept från Bergströms baksida. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl. Dag 1 blandar durågmjöl, salt och brödkummin med vatten och rör om ordentligt. Blanda jästblandningen med rågmjöl och degen från dag 1. ♥ 3,5 dl kravmärkt rågmjöl