Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsalt och svartpeppar(Kavringkrutonger)
Mixa kavring, och smält smör. Ta upp gelantinbladen och smält dem över svag värme med några matskedar av färskostblandningen och bred ut massan över kavringsbotten
Skär kavring/vörtbröd i små tärningar, blanda runt med lite olivolja och flingsalt. 1 dl krutonger av kavring / vörtbröd. 1 dl krutonger av kavring / vörtbröd
Blanda kyckling och grönsaker med lite olivolja. 6 skivor kavring, kantskuren, tärnad. 2 msk olivolja. Bilden är inte på den kycklingsallad du får recept på här
Smula ner ädelosten i en skål och blanda med färskost, olivolja, rosépeppar och svartpeppar. Mixa bönor, tahini, vitlök, citron, olivolja och kryddpeppar till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens
Vad sägs om en grymt god grön ärtsoppa med uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel. Kavring passar suveränt att göra knaprigt strössel av, det kommer jag att göra fler gånger även till andra soppor
Kavringscrunch. Grovhacka och stek kavring, kummin och fänkål knaprigt i smör. Kavringscrunch. Koka bottnarna mjuka i vin, citronsaft, vatten, olivolja och salt 20-30 minuter. 2 msk olivolja. 15 g kantskuren kavring
Strö brödblandningen över gratängen och droppa på lite olivolja. Jamies bakade jordärtskockor med brödsmulor, timjan och citron (4-6 p)1 kg jordärtskockor, skalade och skivade3 dl grädde eller creme fraichesaft av 1 citron2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 näve timjan, färsk, repad och hackad3 rejäla nävar riven parmesansalt och peppar2 rejäla nävar färska brödsmulorolivolja* Värm ugnen till 220 grader. Jordärtskockssoppa med kavring- och äppelströssel (4 p)3 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 kg jordärtskockor1 msk citronsaft2 msk smör1 dl torrt vitt vin2 st grönsaksbuljongtärningar1 l vatten2 dl vispgräddeStrössel2 skivor kavring, 2 msk olja, 1 st rött äpple, 50 g västerbottenost, 2 msk hackad persilja, 1 nypa socker, salt och peppar