Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 100 g kavring. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 100 g kavring. 100 g löjrom eller stenbitsrom. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallrökt lax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Smula kavringen för hand eller i en matberedare. Garnera med hyvlad gurka, citron, löjrom och dill. Dock kan det vara roligt med uppstickande gästspel som kompletterar de gamla trotjänarna
Bred på fyllningen överkavringkakan och låt den stå i kylen några timmar eller över natten. Igår var jag i Uppsala hela dagen med min kollega Camilla och fixade lite ”business”
Det är lax, räkor och avokado som blandas ihop och läggs på kavringsbotten. En klassiker som har hängt med ett tag och som gör succé på vilken vår- och sommarbuffé som helst eller till förrätt på en helt vanlig middagsbjudning
Skär kavringen i mindre bitar. Skär bitar av tårta, garnera med rödläk och löjrom. Blanda sill, lök, kesella och créme fraiche och smaksätt med svartpeppar och lite sillspad