Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 6 dl filmjölk. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål
Det här brödet med råg, sirap och russin passar dessutom utmärkt på julbordet. Filmjölksbröd är gott och smidigt när man inte orkar ge sig på att knåda jäsdegar
Häll filmjölk, sirap och smör i en. Kavring. Tillsätt det i filmjölksblandningen. 9 dl filmjölk (1000g). 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. 9 dl filmjölk. 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper
Blanda filmjölk, sirap och morot i en bunke. Som all kavring bör den skivas i tunna skivor. Mjöla formen med grovt rågmjöl och ställ svalt medan ni gör degen, då fäster mjölet bättre
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
du behöver aldrig ta i "degen" utan rör bara ihop allt eller kör med elvisp o klicka den kladdiga smeten/degen ut i 2 st avlånga bröd formar. Grädda i ugnen på 150 grader i 1½ timme ½ L Filmjölk