Kavring med filmjölk recept

Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 6 dl filmjölk. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Täck med folie när bröden precis börjar få lagom färg, efter ca halva tiden. Rör ner filmjölken och sirapen
Mumsig kavring

Mumsig kavring

Mums medkavring. Så gott att äta med ost och skinka. Kavring är det bästa som finns och är för mig ett måste på jul/påsk bordet
Kavring i långpanna.

Kavring i långpanna.

Blanda filmjölkenmed allt utom rågsikten. 1½ l filmjölk. 1½ l filmjölk. Detta bröd är försvinnande gott och urenkelt att göra
Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 16 dl filmjölk. 5 msk bikarbonat 1 msk bakpulver 4 dl sirap mörk 6 dl filmjölk Ugn
Kavring

Kavring

Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Det här brödet med råg, sirap och russin passar dessutom utmärkt på julbordet. Filmjölksbröd är gott och smidigt när man inte orkar ge sig på att knåda jäsdegar
Kavring - Recept

Kavring - Recept

Häll filmjölk, sirap och smör i en. Kavring. Tillsätt det i filmjölksblandningen. 9 dl filmjölk (1000g). 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. 9 dl filmjölk. 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper
Kavring klassisk

Kavring klassisk

Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet
Grövre kavring med morötter

Grövre kavring med morötter

Blanda filmjölk, sirap och morot i en bunke. Som all kavring bör den skivas i tunna skivor. Mjöla formen med grovt rågmjöl och ställ svalt medan ni gör degen, då fäster mjölet bättre
glutenfria kavring

glutenfria kavring

5 dl laktosfri filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl fibrex 3 dl rismjöl 1 dl bovetemjöl 1 dl teffmjöl 1 dl havremjöl 0,5 msk malen fänkål 0,5 msk malen anis 1 tsk salt 1,5 tsk bikarbonat smör, till form och pensling
Hembakad kavring

Hembakad kavring

Börja med skållningen. Värm filmjölken fingervarm och häll den över jästen, rör om tills jästen löst sig
Kavring med solrosfrön

Kavring med solrosfrön

8 dl filmjölk. Ugn 175°. Smörj och mjöla två bakformar som rymmer 1½ liter. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela sedan i bakformarna
Dagis kavring

Dagis kavring

Blanda sedan i filmjölk och sirap. Stäng ugnen och låt brödet stå ytterligar 15 minuter med ugnsluckan öppen. 1,2 l filmjölk
Kavring på surdeg

Kavring på surdeg

700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt

Vört kavring

Blanda väl med degkrokar, ska bli en tjock och seg smet. 5 dl filmjölk. Smöra och bröa 2 formar på c. a 1½ l styck
Årjängs Kavring

Årjängs Kavring

du behöver aldrig ta i "degen" utan rör bara ihop allt eller kör med elvisp o klicka den kladdiga smeten/degen ut i 2 st avlånga bröd formar. Grädda i ugnen på 150 grader i 1½ timme ½ L Filmjölk