Smörgåstårta med pepparrot och lax400 g kavring, mixas samman med100 g smör6 gelantinblad2 dl varmt vatten5 dl keso5 dl kesella1 msk finriven pepparrotsalt och peppar efter smak1 liten rödlök, finhackadGarnering2 pkt färdigskurna rökta laxskivor100 g röd kaviarsalladPressa ut kavring- och smörmixet på botten i en form, gärna en med löstagbar kant för snyggare servering. 400 g kavring. 5 dl keso
Matjessillstårta300g kavring100 g smörFyllning5 kokta kalla potatisar, tärnade2 burkar matjessill (häll bort spadet)1 knippe gräslök4 dl västerbottenost, riven5 dl creme fraiche2,5 dl keso1 krm pepparGarnering4 äggblommor från gräslökMixa kavring och smör och tryck ut i en 20X30 cm form. 300g kavring. 2,5 dl keso
Mixa eller riv kavringen fint. 200 g kavring. 500 g KESO® cottage cheese fetaost&oliver. Blanda med smöret och tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Mixa nu kavringen och smöret. Mixa ålen tillsammans med keso och dill, slå i grädde, salt och peppar. Lägg på ett lager ålsmet, sedan den ena kavringplattan, ålsmet, den andra kavringsplattan och avsluta med resterande kålblad