Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt. Bred smör på kavringen. Blanda ansjovis- och ägghacket med löken och resten av ingredienserna
Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas
) gillar du ansjovis. Skär ev bort kanterna på kavringen, dela dem snett över på mitten. Hacka ansjovisfilé, ägg, rödlök och blanda ihop med övriga ingredienser
Det funkar även att käka den som förrätt, vi klurade lite till och kom fram till att ansjovis borde ju göra sej alldeles ypperligt att ha i den då och ett glas iskall öl till och kanske en skiva kavring vid sidan
Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Mixa kavring och brynt smör till en smulig massa. Den andra rätten, fyllda kokta ägg med äggule- och ansjoviskräm, var en väldigt pillig och tidskrävande rätt då man försiktigt ska pilla ur gulan ur det kokta ägget och mixa den med ansjovis och creme fraiche för att sedan fylla det som är kvar av ägget igen med den nu utblandade äggulan