Kavring ansjovis recept

Kryddig gubbröra på kavring

Kryddig gubbröra på kavring

Skär ansjovisen i små bitar och hacka äggen. Rosta kavringen. Rör samman ansjovis, ägg, lök och crème fraiche
Gubbröra på kavring – recept

Gubbröra på kavring – recept

Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt. Bred smör på kavringen. Blanda ansjovis- och ägghacket med löken och resten av ingredienserna
Cheesecake med räkor och kavring i glas

Cheesecake med räkor och kavring i glas

Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas
Gubbröra på kavring -påsk tips

Gubbröra på kavring -påsk tips

) gillar du ansjovis. Skär ev bort kanterna på kavringen, dela dem snett över på mitten. Hacka ansjovisfilé, ägg, rödlök och blanda ihop med övriga ingredienser
Cheesecake med ansjovis

Cheesecake med ansjovis

Blanda kesella, crème fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. 200 g kavring. 150 g ansjovisfilé. Mixa brödet
Silltårta - Anjovistårta

Silltårta - Anjovistårta

Kör kavringen i en matberedare. Den innehöll matjessill, men i mitt recept har jag ansjovis. Finhacka sillen/ansjovisen och rör ner den
Fylld potatisrulle

Fylld potatisrulle

Det funkar även att käka den som förrätt, vi klurade lite till och kom fram till att ansjovis borde ju göra sej alldeles ypperligt att ha i den då och ett glas iskall öl till och kanske en skiva kavring vid sidan
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Påskbuffé

Påskbuffé

Mixa kavring och brynt smör till en smulig massa. Den andra rätten, fyllda kokta ägg med äggule- och ansjoviskräm, var en väldigt pillig och tidskrävande rätt då man försiktigt ska pilla ur gulan ur det kokta ägget och mixa den med ansjovis och creme fraiche för att sedan fylla det som är kvar av ägget igen med den nu utblandade äggulan
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. 4 tunna skivor Upplandskubb (eller kavring). 125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original). 4 tunna skivor Upplandskubb (eller kavring). Gubbröra 125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original) 4 hårdkokta ägg 1 rödlök 0,5 dl crème fraiche 0,5 dl dill, hackad 0,5 dl gräslök, hackad Vitpeppar och ev
Gubbröra

Gubbröra

Servera gärna gubbröran på en god kavring eller annat grovt bröd. Gubbröra görs traditionellt på matjessill/ansjovis, ägg, majonnäs och dill
Gubbröra

Gubbröra

Servera med knäckebröd eller kavring. ev lite ansjovisspad. Hacka ägg och ansjovis. Blanda ägg, ansjovis och lök