700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Lättbakad glutenfri kavring med fyllig och djup smak som kommer av brödkryddorna och sirapen. Glutenfri snabb kavring5 dl filmjölk. 1/2 msk malen anis. 1/2 msk malen anis
Glutenfri fiberrik kavring25 g jäst. 1 tsk malen anis. 1 tsk malen anis. Mustigt och mjukt glutenfritt bröd med mycket fibrer och en härlig smak av brödkryddor
I den fylliga, kavringbrödiga smaken träder chokladen och frukten fram ytterligare. Värm istället belgiskt körsbärsöl – kryddat med kanel, ingefära och anis
Den här kavringen står i ugnen just nu, den kryddiga doften börjar sprida sig i lägenheten. Kavring förknippas mest med julen men jag tycker att den passar året om
1 tsk malen anis. 1 tsk malen anis. Lättbakat bröd med fyllig brödsmak. Det går bra att använda enbart filmjölk eller gräddfil om du inte har båda hemma
Använd färdig mix av brödkryddor på påse (fänkål, anis och kummin) så blir det ännu enklare, bara en påse att komma ihåg att köpa med sig hem från affären
Det går givetvis att ta färdigmalen kummin och anis men det är kul att fixa sina egna kryddor. Jag vet inte hur många olika recept på kavring jag har provat eller läst och förkastat