Kattfisk recept

Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Miauuu

Miauuu

Kattfisken, inhandlad i Göteborgs heliga Feskekörka och infryst i väntan på bra tillfälle, hade äntligen grillats, färskpotatisen kokats, familjen samlad kring bordet på altanen

Fisksoppa med en tutch från italien

200 gram kattfisk. Värmupp tomatsoppan och vattnet tillsammans med finhackad vitlök, kryddorna och buljongen, undertiden så tärnar du upp fisken och hackar bladpersilja och basilika
Smörstekt kattfisk med nobissås

Smörstekt kattfisk med nobissås

Dagen till ära serverad tillsammans med svensk nypotatis, smörstekt kattfisk och nobissås. Vi delade ner kattfisken i portionsbitar, marinerade den i citronsaft och flingsalt ungefär en halv timme
Gräddkokt havskatt

Gräddkokt havskatt

Kattfisk är en dyr fisk men det går nog nästan lika bra med någon annan fast, vit fisk, tex torsk. Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge
Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Bouillabaisse - fransk fiskgryta

100 g smör / 0,5 dl vetemjöl / fond / 3 dl vispgrädde / 1 burk (2 dl) smetana / 1 dl vitt vin / 0,5 fiskbuljongtärning / 0,25 kalvbuljongtärning / 0,5 g saffran / 5-10 droppar fishsauce / 1 morot / 100 g små körsbärstomater / 5-6 hg fisk (sej, lax, kattfisk) / saft från 0,5 citron / 0,5 kg räkor med skal / 1 kg musslor i skal / 200 g sockerärtor / saft från 0,25 lime / ca 10 cm snedskuren purjolök (cm bred från den vita delen) / 2-4 cl cognac

Kattfisk på Sannäsvis

4 kattfiskfiléer. Vänd filéerna i smält smör. Den ena sidan doppas i ströbrödet och placeras därefter i en eldfast form med brödsidan upp

Fisk med dill, ingefära och gurkmeja

800 g fast vit fisk som kattfisk. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Skär fiskfiléerna i bitar om 3-4 cm, lagom stora att plocka upp med pinnar och stoppa i munnen

Fisk med fruktig bulgur

800 g kotlett av kattfisk eller 600 g torskfilé. Koka bulgur som ris i 5 dl vatten tillsammans med saltet

Fisk och skaldjursspett

200 g kattfisk. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i