400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Kattfisken, inhandlad i Göteborgs heliga Feskekörka och infryst i väntan på bra tillfälle, hade äntligen grillats, färskpotatisen kokats, familjen samlad kring bordet på altanen
200 gram kattfisk. Värmupp tomatsoppan och vattnet tillsammans med finhackad vitlök, kryddorna och buljongen, undertiden så tärnar du upp fisken och hackar bladpersilja och basilika
Dagen till ära serverad tillsammans med svensk nypotatis, smörstekt kattfisk och nobissås. Vi delade ner kattfisken i portionsbitar, marinerade den i citronsaft och flingsalt ungefär en halv timme
Kattfisk är en dyr fisk men det går nog nästan lika bra med någon annan fast, vit fisk, tex torsk. Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge
800 g fast vit fisk som kattfisk. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Skär fiskfiléerna i bitar om 3-4 cm, lagom stora att plocka upp med pinnar och stoppa i munnen
blandade fiskfiléer och skaldjur (t ex musslor, torsk, scampi, rödtunga, kattfisk). Bouillabaisse. Skär fänkålen, selleristjälkarna, schalottenlöken och morötterna i mindre bitar