Katrinplommonsuffle recept

Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Förra helgen gjorde jag ju klassikern citronfromage, och i helgen blev det dags för en gravt underskattad annan favorit - katrinplommonsufflé
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En väldigt "vuxen" smak. Inte särskilt sött, och så sprit smaken
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Jag har längtat, tro det eller ej, och i lördags blev det äntligen dags att laga Katrinplommonsufflé
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Låt katrinplommonen ligga i varmt vatten en stund om de inte är riktigt mjuka. Hacka katrinplommonen fint
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. Låt plommonen rinna av i en sil
Ostsufflé - så retro

Ostsufflé - så retro

Av någon outgrundlig anledning blev jag galet sugen på ostsufflé. Vet inte när jag åt det senast. Jag var kanske 10 år
Crème Caramel

Crème Caramel

Jag gillar verkligen klassiska desserter, ni vet, som ostkaka, katrinplommonsufflé eller citronfromage
Ålandspannkaka med smak av kardemumma

Ålandspannkaka med smak av kardemumma

Är helt såld på Ålandspannkaka, med smak av kardemumma. Jag gjorde dubbel sats, så nu har jag ätit den både till frukost, lunch o middag i några dagar, hi
Sufflé!

Sufflé!

I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Praktisk Passionsfruktssufflé

Praktisk Passionsfruktssufflé

Glad Torsdag. Hoppas att allt är bra med er. Det är inte bara något man säger för tiden bokstavligen flyger iväg här
Saras katrinplommonsufflé

Saras katrinplommonsufflé

Ibland förvånas jag över hur vissa saker, som är så goda, kan passera mig obemärkt förbi. I hela 25 år, okej 33, har katrinplommonsufflé varit någon annans dröm
Katrinplommonsufflé med sötmandlar

Katrinplommonsufflé med sötmandlar

Koka plommonen mjuka (cirka 5 minuter) i vattnet. Häll av vätskan. Hacka plommonen fint eller kör dem i matberedaren tillsammans med sockret
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Denna dessert väcker barndomsminnen hos mig. När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Ingridienser. 200 g katrinplommon. 4 msk socker. 4äggvitor. Formen. Smör. Tillagning.  Skölj katrinplommonen och blötlägg dem, koka dem mjuka och låt dem rinna av
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Fräs smör och mjöl försiktigt. Späd med mjölken och koka smeten i 5minuter. Rör ner gulorna en i sänder. Hacka mandel fint och pressacitronen

Katrinplommonsufflé

1.  Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. Låt plommonen rinna av i en sil

Katrinplommonsufflé

Sätt ugnen på 200º. Börja med smöra och sockra formen ordentligt. Viktigt att märka är att du behöver en form med helt raka, släta kanter, gjord helst i glas men keramik går bra