Jag lagade en höstgryta med kassler och svamp. Skär kasslern i strimlor. Ansa och skär svampen i bitar. Fräs kasslern, paprikan, löken i smör i en gryta
Skiva kasslern och dela skivorna, varva med strimlad purjolök. Slå det över kasslern, sätt in i 200 grader varm ugn i ca 30-40 minuter. 6- 800 g kassler
Dela kasslerskivorna på mitten och fördela dem i mitten på smördegsbitarna. 5 st kassler. Fräs ansade och skivade champinjoner i en stekpanna med smör tills de får vacker färg, ca 10 minuter
Skiva kasslerna och lägg i en form. Häll såsen över kasslerna. Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. 1,2 kilo kassler. 1,2 kilo kassler
Fördela svampblandningen ovanpå kasslern. Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör i en stekpanna, så att allt blir mjukt och vätskan från svampen kokar in