Karre nötkött recept

Två nya prinskorvar

Två nya prinskorvar

Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck. 1/2 kg nötkött
Köttfärsgulaschsoppa

Köttfärsgulaschsoppa

Den klassiska gulaschsoppan, som ursprungligen kommer från Ungern och egentligen startade som en gryta, innehåller ju nötkött, men man kan lika bra byta upp det mot köttfärs
Kebabrulle på pulled pork

Kebabrulle på pulled pork

skinkstek, hel kotlettrad etc (fungerar alldeles utmärkt även med nötkött). skinkstek, hel kotlettrad etc (fungerar alldeles utmärkt även med nötkött)
En gastronomisk resa till den amerikanska södern

En gastronomisk resa till den amerikanska södern

Varmrätten var då pulled pork som är fläskkött (går även göra med nötkött) som tillagas på låg temperatur länge tills det blir så pass mört att det går att dra isär med två gafflar, varav namnet
Mera mat ombord

Mera mat ombord

Det är sällan vi äter karré, har mest blivit nötkött på senare tid. Efter vår första längre resa med båten gav jag er värdefulla och uppskattade tips på hur man kan tänka och göra med maten ombord
Skrubbes Cuvée de Noël-korv

Skrubbes Cuvée de Noël-korv

ca 200 g nötkött (ryggbiff i mitt fall). ca 200 g nötkött. Dagarna fladdrar iväg, julen närmar sig med stormsteg, allt ska göras inom en vecka och där står jag mitt i stormens öga tämligen paralyserad
Intervju med Gustav Ahlqvist

Intervju med Gustav Ahlqvist

Intresset för det feta köttet i kombination med att välja naturbeteskött gör att många grillnördar ofta äter nötkött som både är etiskt producerat och som bidrar till ökad biologisk mångfald vilket ju är väldigt positivt
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Martin Löf 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 potatisar av fast sort (400 g) 1 morot 3 msk Smör eller rapsolja1 krm sambal oelek (2 tsk kummin, malen) 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0

Temperaturskola

Nötkött och lamm. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på