Karré vin recept

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Karr'e i Lergryta

Karr'e i Lergryta

När vintern har varit dålig så har man missat jätteviktiga träningstimmar i spåret men jag har dem senaste 2-3 veckorna kunnat stressa mig i hyffsad form trots allt. 1 dl rött vin. 1 dl rött vin
Rödvinsbräserad Karré med Tzaziki - Recept

Rödvinsbräserad Karré med Tzaziki - Recept

RödvinsbräseradKarré. Gnid in kryddblandningen på karréskivorna. Tillsätt vin, kalvfond och salvia. lägg ned karréskivor och minska värmen till hälften
Långstekt karré med smak av citron

Långstekt karré med smak av citron

Pressa ur saften av citronen och tillsätt tomater, vin och soja i grytan. Fläskkarré. Vitt vin (torrt). 1200 gFläskkarré150 gRödlök50 gMorot50 gPalsternacka25 gVitlök1 stCitron (ekologisk)100 gTomat2 mskTamarisoja1 1/2 dlVitt vin (torrt)1 tskRosmarin1 tskTimjan1 tskIngefära (malen)1 nypaSvartpeppar (nymalen)2 mskÖrtsalt (Herbamare)50 gSmör
Rödvinsmarinerad karré

Rödvinsmarinerad karré

500 gram karrékotlett. 0,5 dl rött vin. 500 gram karrékotlett. 0,5 dl rött vin. Rödvinsmarineradkarré. 0kommentarer
Karré och potatissallad

Karré och potatissallad

De hade riktigt bra pris på hel fläskkarré på ICA Maxi så det fick bli det på grillen i kväll. Hittade en god marinad till karrén när jag sökte runt lite på nätet och det gav verkligen smak till köttet
Tisdagstema karré?

Tisdagstema karré?

När jag kom hen från jobbet plockade jag upp karrén ur grytan, slängde i några rosmarinkvistar som jag glömt ha i på morgonen, och lät därefter vinet reducera tills det återstod ungefär två deciliter vätska
Karré och risotto

Karré och risotto

Upp med karrén ur formen en stund och så ner med skivad morot och palsternacka, vin, vatten, tomatpuré, kanelstång, smulad chili och lite kalvfond
Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen
Osso buco på karré

Osso buco på karré

Lägg allt i grytan och slå på vinäger. Osso buco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Koreansk bbq med het karré

Koreansk bbq med het karré

4 skivor fläskkarré [á 200 g köp hel bit fläskkarré 800 g] 4-5 kungsmussling, i tjocka skivor (eller portabello) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad rapsolja, till stekning