3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
När vintern har varit dålig så har man missat jätteviktiga träningstimmar i spåret men jag har dem senaste 2-3 veckorna kunnat stressa mig i hyffsad form trots allt. 1 dl rött vin. 1 dl rött vin
RödvinsbräseradKarré. Gnid in kryddblandningen på karréskivorna. Tillsätt vin, kalvfond och salvia. lägg ned karréskivor och minska värmen till hälften
De hade riktigt bra pris på hel fläskkarré på ICA Maxi så det fick bli det på grillen i kväll. Hittade en god marinad till karrén när jag sökte runt lite på nätet och det gav verkligen smak till köttet
När jag kom hen från jobbet plockade jag upp karrén ur grytan, slängde i några rosmarinkvistar som jag glömt ha i på morgonen, och lät därefter vinet reducera tills det återstod ungefär två deciliter vätska
dl rött vin och låter det sjuda ihop en aning. gott men torrt, så med karré kommer det att bli bra. Perles de Saveurs Cassis - Molekylära Pärlor Svarta Vinbär
Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen
Jag serverade karrén med pressad potatis och återigen vår avgudade dressade brysselkål - denna gång gjorde jag dressingen med vit balsamvinäger, som omväxling
Lägg allt i grytan och slå på vinäger. Osso buco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken