Karlsbaderbullar recept

Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Tror inte jag har bakat karlsbaderbullar sen jag gick skolan, vilket är ganska dumt, för det är ju faktiskt himla goda bullar
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Härligt mumsiga spröda bullar med "kort" konsistens. Går fort att baka och går utmärkt att frysa. För bästa resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar slår kanelbullar med hästlängder. Jag tycker vetedegen blir så mycket godare och saftigare
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken, och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Vet att jag har skrivit detta tidigare men det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning av mördeg och vetedag vilket ger dem en lite fastare och mindre luftig konsistens än klassiska vetebullar
Karlsbaderbullar med saffran

Karlsbaderbullar med saffran

Inga vanliga bullar utan Karlsbaderbullar. Fyll Karlsbaderbullarna efter smak, mandelmassa, pistagekräm, äppelmos eller vaniljkräm som är bara några av de oändligt många fyllningarna
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp
Karlsbaderbullar med mandelmassa och äpple

Karlsbaderbullar med mandelmassa och äpple

Karlsbaderbullar med äpple. Karlsbaderbullar med äpple. Recept nummer 2 av höstens äppelbak. Receptet kommer från Roy Fares bok Delicious, har du inte testat karlsbaderdeg innan så är det nu hög tid
Karlsbaderbullar med pistaschmandel

Karlsbaderbullar med pistaschmandel

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, bakpulver, salt, socker och det mesta av mjölet
Karlsbaderbullar med smör och vanilj

Karlsbaderbullar med smör och vanilj

Ingredienser 1 pkt (50 g) Kronjäst för Söta degar, färsk 2,5 dl (250 g) mjölk, fingervarm 4 st (200 g) ägg 250 g smör, rumstempererat 1 tsk (6 g) salt 1 tsk (5 g) bakpulver 16 dl (960 g) vetemjöl 1,25 dl (175 g) vit sirap Fyllning 125 g mjukt smör (mjukt) 1 msk (15 g) vaniljsocker Garnering 25-50 g  smör, smält 2 dl (180 g) strösocker
Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Här kommer ett på urgoda Karlsbaderbullar med pistagekräm. Det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning mellan mördeg och vetedeg vilket ger dem en lite annorlunda konsistens
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Fördeg. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken fingervarm och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp