Karljohanssvamp recept

Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

4 portioner. 3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i

Risotto med karljohanssvamp

färsk karljohanssvamp. Värm grönsaksbuljongen. Fräs upp riset i 50 g smör i en kastrull. Tillsätt schalottenlök och vitlök och låt det brynas lite
Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Det var kombinationen av rödvin, balsamvinäger, tomatpuré, schalottenlök, vitlök, lagerblad och finhackad, torkade karljohanssvamp