100 g KarlJohansvamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Själv är jag ingen svampexpert men några sorter har jag lärt mig känna igen, däribland kantareller, trattkantareller, KarlJohan, fårticka och taggsvamp
Bytte ut karljohansvamp i risonin mot trattkantareller och västerbottenost mot parmesan. Fräs tillsammans med den utkramade svampen i smör ett par minuter, tills löken mjuknat
Torkad kan fungera, men då vill jag helst ha KarlJohan. Längst in i frysen finns ännu fynd från höstens överflöd av blandsvamp och i skåpet finns en påse med torkade trattkantareller
Men också karljohan, björksopp, tegelsopp,. Fler matsvampar, trattkantareller. Vill man hitta fina och roliga skogar i Skåne, som levererar olika arter av svamp, måste man vara beredd att köra några mil
Kryddbakad rotselleri med sellerichips, rostade valnötter, picklade päron, svampbuljong och prästost var lite pyssligt att göra, men själva rotselleribakningen skötte sig själv i ugnen och det övriga gick rätt smidigt när man var två matlagare
ex KarlJohan. trattkantareller. Börja med svampkrämen. Ansa och finhacka svampen smått. Fräs de båda löksorterna och svampen i matfettet i en kastrull tills all vätska kokat in
Hittills har hittat Kantareller såklart, Karljohan, Stensopp, Björksopp, Tegelsopp, Blek Taggsvamp, Rödgul Taggsvamp, Motaggsvamp, Stolt Fjällskivling, Blomkålssvamp, Vårtig Röksvamp, Sprängticka (Chaga), Fårticka och nu börjar Trattkantarellerna också komma upp