Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelskapiroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret. Karelskapiroger 1. 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
Karelskapiroger från Finland. Piroger. Eller efterrättspiroger fyllda med frukt, bär och choklad. När jag igår bestämde mig för att göra piroger föll beslutet på att försöka mig på att skapa några glutenfria varianter
Tina (som har bloggen Pickipicki) och hennes sambo Carl samt Veronica som har bloggen Moma’s Kitchen, bidrog med finska specialiteter från en finsk matbutik i Göteborg som jag inte ens visste fanns samt Carls egenhändigt tillverkade äggsmör (dock utan karelskapiroger) och Veronicas Karibiska romkaka med grädde och vinbär
Är uppvuxen med karelskapiroger och olika grytor. Då var det dags igen för en intervju, denna gången är det Mr Ghee eller rättare sagt Janne Villman som svarar på mina frågor
ärtsoppa, memma, karelskapiroger och sâ har vi ju leverlâdan med större och mindre succé. Eftersom jag bor med en fransman finns det vissa klassiska finska rätter som man mâste prova pâ
Oftast äts det som pålägg på karelskapiroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen
Så här gör man fina karelskapiroger. Mina piroger ser långt ifrån ut som vana pirogbakare gör dem men jag vill ha mycket risfyllning i och därför blir de lite skålformade
Äggröra, bacon, karelskapiroger. Igår åkte jag och Emilia till Julia för att sova över. Vi gjorde egen middag, kycklinggratäng med superb sås fick det blev