Jag bestämde mig för att prova Kardemummarutor som innehåller kärnvetemjöl med fullkorn. Kardemummarutorca 20 st150 g smör3 dl strösocker4 ägg2 dl gräddfil1 1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk nystött kardemumma3 dl kärnvetemjöl med fullkornFlorsocker att pudra över kakornaSätt ugnen på 175°
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker och kardemumma och blanda till en slät smet
Ugn 200°. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en degbunke. Fördela matfett ovanpå och arbeta ihop allt med maskin eller för hand till en grynig massa
Jättenkla att bara svänga ihop, så passar bra att bjuda på till kaffet när ni får oväntat besök. ). 15-20 bitar 200 grader5 dl vetemjöl2 ½ tsk bakpulver1 tsk malen kardemumma2 dl socker50 g rumsvarmt smör2 ½ dl mjölkGarnering