Midsommar-semla fylld med vanilj- och kardemummakräm, vaniljgrädde och färska jordgubbar. Så då tänkte jag att jag skulle göra något annorlunda till midsommardessert, midsommarsemlor fyllda med vanilj- och kardemummakräm, vaniljgrädde och toppad med färska jordgubbar
Kardemummakräm. Täck pajen med kardemummakräm. 1Kardemummakräm45 g äggula 65 g strösocker 20 g maizena majsstärkelse 5 g grovt malen kardemumma 250 g mjölk, 3% 20 g smör
Kanel- och kardemummakräm. Börja med fruktkompotten. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
Rabarberpaj med kardemummakräm2,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver2 msk socker100 g smält smörFyllning500 g rabarber1 dl socker1 tsk kanel2 tsk kardemumma1 msk vetemjöl3 dl gräddeBlanda vetemjöl med bakpulver, socker och smält smör till en deg
Blanda alla ingredienser till kardemummakrämen, och ställ kallt till servering. Pudra florsocker över pajerna och servera dem ljumma med kardemummakräm
Raw pepparkaksbollar med raw choklad-och kardemummakräm. Choklad- och kardemummakräm. Doppa eller spritsa choklad-och kardemummakrämen över pepparkasbollarna
Receptet till pepparkasbollarna med choklad- och kardemummakräm, hittade jag på svergies radio. Raw pepparkaksbollar med raw choklad-och kardemummakräm