Kardemumma recept

11 Spara
Glutenfria kardemumma bullar

Glutenfria kardemumma bullar

Lovade publicera det här receptet, nu vart det mycket improviserande vid baket så blir nog inte 100% exakt men ni får ha lite ”känsla” för hur degen ska kännas när ni matar den med glutenfritt mjöl så det blir lagom. Glutenfria kardemumma bullarIngredienser, ca 40 stycken100 gram smör. 5 dl mjölk, mellan. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). 500 gram glutenfri mjölmix (använde låg protein mjöl). ca 500 gram gluten & laktosfri mjölmix. 5 dl mandelmjöl. Smält smöret, tillsätt mjölken försäkra dig om att degvätskan är ca 37 grader när du löser upp jästen. Tillsätt kardemumman och de första 500 gram mjöl, rör ihop och blanda väl tillsätt saltet sist. Jag mätte aldrig upp de sista 500 gram glutenfri mjölmix till min deg utan kände mig fram, matade den tills degen var hanterbar men ej för torr (glutenfria degar måste vara lite mer kladdiga). 5 dl mjölk, mellan. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). 500 gram glutenfri mjölmix (använde låg protein mjöl). ca 500 gram gluten & laktosfri mjölmix. 5 dl mandelmjöl
10 Spara
Romantisk frukost

Romantisk frukost

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet
3 Spara
Roséglögg med kardemumma och stjärnanis

Roséglögg med kardemumma och stjärnanis

1 flaska rosévin (t ex La Pluma nr 2916 på Systembolaget)3 st stjärnanis3 st kanelstänger1 clementin skuren i klyftor4 st hela kryddnejlikor10 små kardemummakärnor2 msk flytande honung0,5 dl sockerHäll rosévinet i en kastrull och tillsätt stjärnanis, kanelstänger, clementinklyftor, kryddnejlikor och kardemumma. 10 små kardemummakärnor
73 Spara
Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Kummin fungerar också utmärkt. 2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig. Krydda med kardemumma (1 tsk-1msk efter smak) och salt
7 Spara
Fruktsallad med kardemummavisp

Fruktsallad med kardemummavisp

Skär bort skalet från grapefrukten med en vasskniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor ner i skålen, där samlas också fruktsaften som rinner ut
2 Spara
Hela Sverige bakar 2015 - och 7 sorters kakor

Hela Sverige bakar 2015 - och 7 sorters kakor

De går även att frysa in helt färdiga om det behövs och bara låta tina innan servering. Ikväll startar Hela Sverige bakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok. 1 tsk kardemumma. Lägg ihop kakorna två och två med kesella emellan strax innan servering Ikväll startar Hela Sverige bakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok
6 Spara
Saft och sylt

Saft och sylt

Kanelstängerna plockade jag bort men den stötta kardemumman fick vara kvar. När jag gör något så vill jag ju gärna få ut så mycket som möjligt av mina råvaror så därför gör jag alltid saft och sylt på samma sats
1 Spara
Kardemummarutor

Kardemummarutor

Jag bestämde mig för att prova Kardemummarutor som innehåller kärnvetemjöl med fullkorn. Kardemummarutorca 20 st150 g smör3 dl strösocker4 ägg2 dl gräddfil1 1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk nystött kardemumma3 dl kärnvetemjöl med fullkornFlorsocker att pudra över kakornaSätt ugnen på 175°
Sökförslag och sidor