Vit kardemummatryffel. Forma små tryfflar av smeten och rulla i kokos. Hacka chokladen i småbitar och rör ut i grädden tillsammans med smör, vaniljsocker och kardemumma
Öppna kardemummafröet, ta ut innehållet och mortla till ett fint pulver. Vi har märkt att användning av ghee när man gör tryffel gör det lättare att rulla dem, detta var första gången då vi inte blev kladdiga om händerna när vi rullade tryfflar så ett tips är att använda ghee, annars funkar det givetvis bra med smör om man så vill
Öppna kardemummafröet, ta ut innehållet och mortla till ett fint pulver. Vi har märkt att användning av ghee när man gör tryffel gör det lättare att rulla dem, detta var första gången då vi inte blev kladdiga om händerna när vi rullade tryfflar så ett tips är att använda ghee, annars funkar det givetvis bra med smör om man så vill
½ tsk malen kardemumma. Och det var precis så, dessa magiska tryfflarna kom till. Blanda sötpotatispuré, marsipan, hasselnötsmjöl, vaniljsocker, kardemumma och smält kokosolja till en homogen deg
Smält smöret tillsammans med saffranet och kardemumman. så som gudomliga pepparkakor (sprödare och samtidigt fylligare i smaken än vanliga), rawa tryfflar, mjuk pepparkaka, vörtbröd osv…
Sikta kakaopulver genom en tesil över tryfflarna strax innan serveringen. Förvara tryfflarna i kyl eller frys och ta fram en stund innan de ska avnjutas, sikta då över ny kakao
Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakaopulver och låt tryfflarna stelna helt i kylen. 1/2 tsk nymalen kardemumma. 1/2 tsk nymalen kardemumma