5 dl eko mjölk150g smör1,5 dl eko strösocker3 msk hel kardemumma, mortlad1 pkt jäst1 ägg2 tsk saltVetemjöl1 ägg1 dl socker, 2 dl vatten PärlsockerJag la smör, jäst, socker, ägg och kardemumma i en skål. Jag lät degen jäsa till dubbel storlekSen bakade jag ut degen och lät bullarna jäsa till dubbel storlek Penslade med ägg, gräddade på 225 grader i ca 10 minSen penslade jag med sockerlagen precis när de kommit ut ur ugnen och strödde på pärlsockerSen njöt vi alla
Sockerlag (se nedan hur du gör sockerlag). Chokladbullar med kardemumma, Nutella och vanilj. Direkt då de kommer ut ur ugnen så pensla på sockerlagen och strössla över hasselnötterna
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Mortla kardemumman och tillsätt i mjölken. Under tiden, koka upp vatten och socker till en sockerlag som du sen penslar bullarna med så fort dom kommit ut ur ugnen
Exempelvis kan man smaksätta med kardemumma, kanel, lakritsgranulat, polkagriskross, citron eller apelsinzest eller som nu med med en smak av whiskey som smakar av äpple och kanel