Jag höftade lite och kreerade en plåt muffins med smak av äpple, kardemumma, hasselnöt och russin. Blanda sedan ner resterande ingredienser, även äpplebitarna, nötterna och russinen, och riv och pressa i lite citronsaft- samt skal
1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter. 3 Häll ner russinen och blanda långsamt i 30 sekunder. Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g (5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumstempererat 180 g (2 dl) strösocker 9 g (1,5 tsk) salt 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen 300 g (5 dl) russin Topping pärlsocker Pensling vatten
Rör i sista degspadet, kardemumma, socker, ägg, salt. Arbeta in mjölet och russinen. Lättbakade bullar som blir saftiga och goda med russin i degen (24 st). 1 msk malen kardemumma. 2 dl russin
Riv rödbetorna på den grövre sidan på ditt rivgärn, häll ner de rivna rödbetorna, klipp dadlarna i småbitar, häll ner mandelmjölet, vaniljen, kardemumman, kanelen, kokosoljan, äggen russinen och mandelmjölken i en bunke
Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst